Wees aardig voor uw ogen, gebruik een beeldschermbril

Dankzij een lichte correctie kunnen de ogen makkelijker op beeldscherm afstand scherp-stellen en zullen zij niet zo gauw vermoeid en geïrriteerd raken. De computerbril is daardoor een absolute aanrader voor iedereen die langdurig voor een beeldscherm werkzaam is. Het verschil is enorm en uw ogen zullen niet zo snel vermoeid en geirriteerd raken terwijl uw geconcentreerdheid langduriger aanblijft.

De voordelen van de computerbril in het kort

computerbril
Uw lichaamshouding van uw hoofd blijft natuurlijker op pc en toetsenbord, alles helder op afstand minder dan 2 meter.

 

Vergoeding bij aankoop van een beeldschermbril

Een beeldschermbril is vaak een noodzaak geworden omwille van het werk en niet om privé-redenen waardoor een beeldschermbril vergoed kan worden door de werkgever. Lees ook: Voor bedrijven.
De computerbril is een uitstekende keuze.

Naast de computerbril zijn er ook multifocale brillen. Er zijn ook beeldschermbrillen zonder sterkte. Deze worden ook wel game bril of office bril, kantoorbril genoemd.

 

 

Multifocale bril

Dit zijn glazen waarvan de sterkte van hoog naar laag gelijkmatig toeneemt. Je kunt het verschil in sterkte in de lens niet zien, er zijn evenzo geen randen te zien.. Er zitten dus geen 2 verschillende sterkte lenzen in het glas. De sterkte vloeit beetje bij beetje door naar onder. Het gedeelte bovenaan is voor het computer monitor en het gedeelte onderaan is voor het computer toetsenbord. Met deze brillen kunt u gemakkelijk van elke afstand alles goed zien. Multifocale beeldschermbrillen zijn brillen met glazen die zodanig geslepen zijn dat zowel op gewone leesafstand (30-40 cm) als op beeldschermafstand (50-60 cm) teksten en figuren prima gelezen kunnen worden.

De multifocale bril iswat game bril duurder geprijsd. Dit komt voornamelijk door de speciale lenzen. De multifocale bril is bijzonder geschikt om van dichtbij en veraf uitstekend te kunnen zien. Zorg er voor dat uw multifocale bril inclusief geharde super ontspiegelde glazen is.

 

 

De Game Bril

Naast de beeldschermbril op sterkte is er ook de zogenoemde game bril ook wel office bril genoemd. De game bril heeft geen lenzen op sterkte maar filtert het blauwe schadelijke licht uit wat beeldschermen van computers, laptops, tablets en smartphones uitstralen.

Tegenwoordig zit vrijwel iedereen wel dagelijks achter een computer monitor en maar al te vaak kijkt men nog eventje op facebook voor het slapen gaan. De gamebril, office bril is voor degene die weliswaar geen bril op sterkte nodig hebben maar wel veelvuldig achter een PC zitten. Dat kan voor het werk zijn maar ook voor gamers. Gamers zitten wellicht nog langer achter een home computer. Door het aparte filter in de glazen raakt u niet zo snel vermoeid aan het eind van de dag.

Daarom heeft u een computerbril nodig

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Wees aardig voor uw ogen, gebruik een beeldschermbril”

Leave a Reply

Gravatar